برای امریکا صرف سلطه طالبان بر افغانستان، کافی نیست. واشنگتن باید مطمئن شود که طالبان همانند یک دولت دست نشانده در خدمت تامین و تحقق منافع راهبردی امریکا به ویژه در رقابت های ژئوپلیتیک و تقابل های استراتژیک با قدرت های رقیب و متخاصم در منطقه هستند.
به گزارش انصار، ذبیحالله مجاهد؛ سخنگوی حکومت طالبان سفرهای تام وست؛ نماینده ویژه امریکا در امور افغانستان را «بیفایده» خواند.
آقای مجاهد گفته که تا زمانی که امریکا به طور مستقیم با حکومت طالبان ارتباط نداشته باشد، «سفرهای کلیشهای و حاشیهای» تام وست نتیجه نمیدهد.
مجاهد ارتباط مستقیم امریکا با حکومت طالبان را «مهم» خوانده است.
او با اشاره به سفر اخیر نماینده امریکا به ترکیه گفت: سفرهای آقای وست بدون ارتباط مستقیم با طالبان «دردی را دوا نمیکند.»
در همین حال، مجاهد مدعی شد که حکومت طالبان اکنون با کشورهای منطقه در ارتباط است و این ارتباطات برای آنها منفعت هم داشته است.
نماینده ویژه امریکا برای افغانستان اخیرا به انقره رفته و با مقامهای ترکیه در مورد افغانستان، از جمله نیاز به دیپلوماسی جمعی و تلاشهای هماهنگ در برابر تهدیدات داعش خراسان گفتگو کرد.
طالبان میگویند که در ۲۰ سال گذشته علیه «اشغالگران» امریکایی جنگیده و آنها را شکست داده اند. حکومت طالبان همچنین مناسبت هایی مانند روز بازگشت به قدرت و خروج نیروهای امریکایی را جشن می گیرند.
با این حال برای امریکا صرف سلطه حکومت طالبان بر افغانستان، کافی نیست. واشنگتن باید مطمئن شود که حکومت طالبان همانند یک دولت دست نشانده در خدمت تامین و تحقق منافع راهبردی امریکا به ویژه در رقابت های ژئوپلیتیک و تقابل های استراتژیک با قدرت های رقیب و متخاصم در منطقه هستند.
اما این چیزی نیست که حکومت طالبان در عمل نشان می دهد. این رژيم برای درهم شکستن انزوای بین المللی و غلبه بر پیامدهای فقدان مشروعیت بین المللی اش تلاش می کند روابط خود با کشورهای همسایه و منطقه را به خصوص در حوزه اقتصاد و تجارت، رونق ببخشد و در این زمینه به طور قابل ملاحظه ای بر چین، ایران و روسیه و جمهوری های آسیای مرکزی که تحت سلطه روسیه هستند، تکیه کرده است؛ چیزی که بدون شک نه تنها برای امریکا ایده آل نیست؛ بلکه بسیار خطرناک است.
از جانب دیگر، امریکا می داند که حکومت طالبان در قبال تامین روابط و تحقق منافع خود با کشورهای منطقه و همسایه، مجبور است به نگرانی های امنیتی این کشورها در زمینه مبارزه با تروریزم و مشخصا سرکوب داعش، پاسخ مساعد و مثبت بدهند؛ اما امریکا از پروژه داعش حمایت می کند و یکی از اهداف واشنگتن پس از خروج از افغانستان، استفاده از داعش به مثابه ماشین پیشران اهداف راهبردی، پروژه های هژمونیک و رقابت های ژئوپلیتیک واشنگتن در افغانستان و منطقه بود؛ چیزی که در پی تقابل حکومت طالبان با داعش به کمک و حمایت کشورهای منطقه با مشکل رو به رو شده و این یکی از مسایلی است که تام وست را راهی منطقه کرده تا با شرکای قدیمی خود از جمله ترکیه، درباره احیای پروژه داعش در افغانستان، بحث و تبادل نظر کند.
بنابراین، اگرچه از نظر حکومت طالبان، این سفرها حاشیهای، کلیشه ای و بیهوده است؛ اما برای واشنگتن بسیار حیاتی و تعیین کننده و هدفمند می باشد؛ زیرا پروژه داعش باید احیا شود و حکومت طالبان از طریق فشارهای داخلی وادار به تمکین در برابر خواسته های واشنگتن و عقب نشینی از زد و بندهای بی پروای خود با دشمنان امریکا شوند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/31865